Sałatka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i salami
Szpinak nam w ogrodzie obrodził :) Ten młody najlepiej spożywać na surowo. Używamy go codziennie wraz z wędliną lub serem do kanapek. Wszelkiego rodzaju sałatki są również świetnym rozwiązaniem. Dziś sałatka dla mięsożerców - zapraszam :)
- liście szpinaku
- kilka suszonych pomidorów
- łyżka pestek dyni
- oliwa z suszonych pomidorów
Liście szpinaku myjemy osuszamy i układamy na talerzu. Salami kroimy na mniejsze plastry, tak samo pomidory odsączone z zalewy. Salami i pomidory układamy na szpinaku. Pestki dyni prażymy na suchej patelni. Posypujemy nimi sałatkę i polewamy oliwą z suszonych pomidorów.
I tak powinno być, jak najwięcej zielonego :)
OdpowiedzUsuńTrzeba Elu korzystać kiedy jest ;)
UsuńPiękna sałatka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Kochana ;)
UsuńOhh.. same moje ulubione produkty! Prosto smacznie i zdrowo!
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńKochana świetna sałatka, z chęcią bym spróbowała jak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i dziękuję ;)
UsuńLubię takie proste, łatwe w wykonaniu sałatki:) A szpinak mam na grządce:)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak zielsko z własnej grządki ;)
UsuńCudowna, zjadłbym :D
OdpowiedzUsuńNic nie stoi na przeszkodzie ;)
UsuńCiekawa jestem tej sałatki. Ja często na śniadania i kolacje zjadam liście (roszponka, jarmuż) z suszonymi pomidorami ze słoika, polane tym właśnie olejem z przyprawą śródziemnomorską. Czasem pestki dyni lub słonecznika dokładam. I nic więcej mi nie trzeba:) muszę spróbować ze szpinakiem.
OdpowiedzUsuńSkoro lubisz zielsko ze szpinakiem równie dobrze będzie Ci smakować ;)
Usuń