Bigos z młodej kapusty
No to Kochani przyszedł czas, aby narobić bigosu :) Ależ on jest smakowity, a tak łatwo się go przyrządza, że grzechem byłoby go nie zrobić :) Każdy z nas wie, że ilu kucharzy tyle różnorodnych bigosów. Moja dzisiejsza propozycja jest bardzo prosta, wręcz ascetyczna - jeśli chodzi o ilość użytych produktów, a to tylko dlatego, aby nie przyćmić smaku naszej głównej bohaterki - młodej kapustki :) To moja propozycja na "Błyskawiczne piątki" :)
- 1 główka młodej kapusty
- 350 g wędzonego boczku
- 2 cebule
- pęczek koperku
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- 2 ziela angielskie
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Oooo jutro chyba zrobię, szybko tanio i smacznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrowionka
Polecam ;) ci którzy lubią kapustę będą zadowoleni ;)
Usuńnajlepszy bigosik z młodej kapustki :)
OdpowiedzUsuńOj tak, to prawda ;)
UsuńKochana taki bigosik to ja uwielbiam. Robię podobnie, bo tu nic więcej nie jest potrzebne :)
OdpowiedzUsuńU mnie cały gar znika w mgnienia oku - wszyscy uwielbiamy ;)
UsuńBajka i jak szybko :)
OdpowiedzUsuńWszak o to chodzi w "Błyskawicznych piątkach" Małgosiu ;)
UsuńPrzyznam, że nigdy nie robiłam tak szybkiego bigosu a przecież młoda kapustka jest smaczna, nawet gdy tylko zmięknie :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie trzeba to nadrobić i to jak najszybciej ;)
UsuńBłyskawicznie i smacznie! - tak tylko w nasze Błyskawiczne Piątki :D
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam ;)
UsuńPyszności, uwielbiam :-)
OdpowiedzUsuńJa też ;) dziękuję Małgosiu i pozdrawiam ;)
UsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję i oczywiście pysznie smakuje ;)
Usuń