Koktajl rabarbarowo-truskawkowy
Rabarbar nam się kończy Kochani, upały zbliżają się wielkimi krokami dlatego dzisiaj chciałabym zaproponować Wam wspaniały, orzeźwiający koktajl. Pamiętajcie, że zbiór rabarbaru kończymy w czerwcu, ponieważ latem zwiększa się w nim ilość szkodliwych dla zdrowia szczawianów.
- 4 łodygi rabarbaru
- szklanka truskawek - umytych i odszypułkowanych
- woda mineralna
- miód do smaku - cukier, stevia, słodzik - jak kto woli :)
Łodygi rabarbaru umyć, obrać i pokroić na około 1 cm plastry. W garnku zalać taką ilością wody, aby zakrywała rabarbar. Gotować 10 minut - ostudzić. Do chłodnego dodać miód do smaku i dokładnie go rozprowadzić. Zimny rabarbar zmiksować z truskawkami, dodać 1/2 szklanki wody mineralnej - schłodzić lub dodać kostki lodu.
O matko jak smacznie to wygląda <3
OdpowiedzUsuńI zapewniam że właśnie tak smakuje ;)
UsuńO jej! A ja jeszcze nic z rabarbaru nie zrobiłam! Ostatni dzwonek, dzieki za przypomnienie. Może właśnie koktail...
OdpowiedzUsuńDo usług Aniu - postaram się zawsze trzymać rękę na pulsie :)
UsuńO mniam, jeszcze takiego nie piłam! Muszę zrobic :))
OdpowiedzUsuńMyślę, że się nie zawiedziesz :) samo zdrowie, sama słodycz :)
UsuńTruskawek z rabarbarem w koktajlu nie łączyłam. Jedynie w cieście. Fajna propozycja :)
OdpowiedzUsuńW cieście rewelacja, w koktajlu również, polecam Agnieszko :)
UsuńU mnie już same truskawki:)
OdpowiedzUsuńU mnie resztka rabarbaru więc korzystam ;)
UsuńLubię koktajle. Takiego połączenia jeszcze nie miałam :)
OdpowiedzUsuńTo kiniecznie musisz spróbować ;)
UsuńOstatnio codziennie robię sobie koktajle. Chętnie wypiję właśnie taki :)
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie ;)
Usuń