Cynamonowa babka z jabłkami
Dziś mam dla Was kolejną babkową propozycję :) Będzie ona zaskoczeniem nie małym, ponieważ cynamon i jabłka to raczej nie wielkanocne smaki :) Ale kto nam zabroni :) Może komuś spodoba się Wielkanoc w właśnie takich smakach :) Co Wy na to?
- 200 g margaryny
- 300 g mąki
- 4 jajka - oddzielić żółtka od białek
- 120 g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki mleka
- łyżeczka cynamonu
- 2 mniejsze jabłka
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i obtaczamy w bułce tartej. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę połączoną z cynamonem i proszkiem do pieczenia oraz mlekiem. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Powoli dodajemy roztopioną i przestudzoną margarynę i jabłka. Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)