Surówka z pekinki, pora i jabłka
Witajcie. Cierpliwość ma już powoli się kończy. Pogoda mnie dobija. Dzisiejsze niebo zesłało nam wszystko, co możliwe: słońce, deszcz i grad. Postanowiłam, że się nie poddam i ogłosiłam grilla. Nie dajmy się Kochani pogodzie, korzystajmy z wolnych dni ile się da :) Do mięska zrobiłam dziś bardzo prostą w składnikach i wykonaniu surówkę. Bardzo ją Wam polecam - nie tylko do grilla.
- 1/2 kapusty pekińskiej
- por - biała część
- 3 jabłka
- 1/2 soku z cytryny
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- 2 łyżki majonezu
Kapustę drobno kroimy, pora w cienkie półplasterki, jabłka obieramy, ścieramy na tarce - duże oczka i skrapiamy je sokiem z cytryny. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Surówka gotowa - smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)