Jajka faszerowane tuńczykiem

   Na dzisiejszą kolację mam dla Was Kochani propozycję - jajka faszerowane tuńczykiem z odrobiną chrzanu. Smakują wyśmienicie dlatego polecam z czystym sercem :)


  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • czubata łyżka majonezu
  • łyżeczka chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • koperek
Jajka obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół, i wyjmujemy żółtka. Odsączamy i rozdrabniamy tuńczyka. Żółtka ucieramy z majonezem, dodajemy chrzan i tuńczyka, doprawiamy solą i pieprzem. Farszem napełniamy jajka, posypujemy koperkiem.

4 komentarze:

  1. Bardzo lubię faszerowane jajka, dodaję identycznie składniki :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajna pasta! Wypróbuję na pewno!:-)

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger