Orzechowe ciasteczka owsiane
Ciasteczka domowej roboty to najlepszy dodatek do kawy. Doznania dodatkowo wzmacnia cudownych zapach roznoszący się po całym domu. Ten zapach ściągnie wszystkich "ciasteczkowych" smakoszy, a smak zadowoli każdego z nich. Gwarantuję :)
- 160 g mąki pszennej
- 120 g płatków owsianych
- 220 g masła
- 120 g cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 120 g orzechów włoskich
Do miski wsypujemy mąkę, płatki, proszek do pieczenia, zmiażdżone orzechy i mieszamy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy jajka, ucieramy na gładką masę. Dodajemy suche składniki i mieszamy łyżką do połączenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wykładamy łyżeczką i pieczemy około 15 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)