Szpinakowe mielone
Zielone mielone ze szpinakiem to świetny sposób na urozmaicenie "klopsowego" menu :) Bardzo nam zasmakowały i na pewno jeszcze nie raz zagoszczą na naszym stole. Chciałabym również zachęcić Was do przygotowania mięsa mielonego w domu. Kupujecie i mielicie, mięso dobieracie według swoich upodobań. Tym w paczkach jakoś nie wierzę, nie wiem do końca, co w nich piszczy :)
- 450 g mrożonego rozdrobionego szpinaku
- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- 500 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- gałka muszkatołowa
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- sól
- pieprz
- olej
Szpinak smażymy na maśle, doprawiamy rozgniecionym czosnkiem i gałką. Studzimy. W misce wyrabiamy mięso mielone z jajkiem, płatkami i szpinakiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy klopsy i smażymy je na oleju.
Uwielbiam :D
OdpowiedzUsuńMimo późnej pory próbuje przepisu. Dodałem przyprawy w płynie i odrobinę bazylii. Pachnie znakomicie :-)
OdpowiedzUsuńI am truly pleased to glance at this webpage posts which
OdpowiedzUsuńconsists of lots of valuable facts, thanks for providing
such data.