Domowa pasta do chleba z wątróbki
Uwielbiamy domowe pasty na chleb - wszelkiej maści :) Dziś chcę Wam przedstawić jedną z nich - smakowitą pastę z wątróbki. Moje dzieci stronią od wątróbki, jednak w takiej formie przyjmują bez mrugnięcia okiem.
- 500 g wątróbki
- 150 g cebuli
- 4 jajka
- 1 czubata łyżka majonezu
- sól i pieprz
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Wątróbkę smażymy na oleju, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, dusimy 10 minut. Po tym czasie studzimy i mielimy dodając jajka. Mieszamy dokładnie z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do słoików i przechowujemy w lodówce.
Lubię watrobke, wiec powinno mi smakowac ;)
OdpowiedzUsuń