Ziemniaki z piekarnika
Pochłonięta rękodzielniczą pracą kombinuję, co tu przyrządzić do jedzenia, prostego i szybkiego. Mam dla Was taką oto propozycję - młode ziemniaczki z piekarnika, z masełkiem i mocnym aromatem czosnkowym. Proste i szybkie w przygotowaniu, genialnie posmakowały nam z młodą domową kiszoną kapustą :)
- ok kg ziemniaków - wyszorować, naciąć w paseczki
- sól
- pieprz
- 1/2 kostki masła
- dwie łyżki koperku
- 2 duże ząbki czosnku
Czosnek przecisnąć przez praskę. Miękkie masło dokładnie wymieszać z czosnkiem solą i pieprzem, na koniec dodać koperek. Na każdym ziemniaczku kłaść łyżkę czosnkowego masła. Ziemniaczki kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Justynko wyglądają bosko :) pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńBędzie w piątek na szybki obiad :)Uwielbiam ziemniaki w mundurkach
OdpowiedzUsuńNormalnie poczułam ich smak!
OdpowiedzUsuńMusze też takie zrobić :)
Nie chciałabym dodatkowo dogrzewać mieszkania podczas upałów piekarnikiem, czy więc one upieką się tak samo w piekarniku halogenowym? Zawsze to mniej ciepła rozchodzi się od niego.
OdpowiedzUsuńNigdy nie przygotowywałam dań w piekarniku halogenowym ale wydaje mi się że nie powinno być problemu przecież zapiera tak samo jak piekarnik ;)
Usuń