Chłodnik truskawkowy z maślanką
W upalne dni nie jesteśmy w stanie zjeść ciężkiego, tłustego posiłku. Truskawkowy chłodnik z maślanką doskonale zastąpi zupę i usatysfakcjonuje zarówno dziecięce, jak i dojrzałe podniebienia. Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu :) Polecam wszystkim truskawkowym smakoszom :)
- 1/2 kg truskawek
- 1/2 litra maślanki
- cukier do smaku
Truskawki umyć, pozbawić szypułek i wrzucić do blendera. Zmiksować, dodać cukier jeśli jest taka potrzeba i powoli dolewać maślankę. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Podawać z kleksem śmietany.
Dla mnie zdecydowanie nieeee ;/
OdpowiedzUsuńNie dość że chłodnik to jeszcze z truskawek (jestem silnie na nie uczulona)...
ale propozycja wygląda bardzo kusząco i smacznie:)
Oj to bardzo, bardzo współczuję. Szkoda, ale w tej sytuacji to nie polecam.
UsuńUwielbiam takie proste i szybkie dania :))
OdpowiedzUsuń