Śledzie w oleju z żurawiną i czerwoną cebulą
Witajcie w zimową, słoneczną, ośnieżoną niedzielę :) Dziś przychodzę o śledziowych smakoszy z propozycją nie do odrzucenia :) Będą z nich zadowoleni zarówno znawcy wspaniałych smaków, jak i ci, dla których liczy się również wygląd :) A więc do dzieła :)
Potrzebujemy:
Potrzebujemy:
- 2 filety śledziowe typu matias
- 1 czerwoną cebulę
- 50 g suszonej żurawiny
- łyżeczkę pieprzu ziołowego
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
Ostatnio coś nie przepadam za śledziami :D
OdpowiedzUsuńciekawy przepis
OdpowiedzUsuńJeszcze raz gratuluję zdanego egzaminu, a śledzie pomijam milczeniem :)
OdpowiedzUsuńmniam!!!! bardzo lubię takie śledziki :) I ..... GRATULUJĘ!!!!!
OdpowiedzUsuńsmakowity śledzik! :)
OdpowiedzUsuń