Indycza pierś z warzywami
Witajcie. Dziś zaczynam wcześnie, bo na mojej wsi rozpoczynają się prace remontowo-budowlane i teraz już nie pośpię, ale za to będą miała piękny domek :) A i posty z propozycjami obiadowymi będą w końcu ukazywać się przed obiadem :) - same plusy.
- 500 g piersi z indyka
- 500 g makaronu spaghetti
- 4 ząbki czosnku
- 2 papryki żółte
- 2 papryki czerwone
- 1 cebula
- 1 puszka pomidorów z puszki
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- bazylia
- parmezan
Rozgrzewamy łyżkę oliwy w garnku, podsmażamy na niej drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek. Papryki kroimy w paski, dodajemy do cebuli, dusimy kilka minut. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy 30 minut. Pierś kroimy w plastry, oprószamy solą i pieprzem i smażymy na oliwie. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Makaron gotujemy al dente i odcedzamy. Nakładamy makaron, polewamy sosem, układamy na wierzchu mięso i posypujemy parmezanem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)