Chłodnik truskawkowy z maślanką

    W upalne dni nie jesteśmy w stanie zjeść ciężkiego, tłustego posiłku. Truskawkowy chłodnik z maślanką doskonale zastąpi zupę i usatysfakcjonuje zarówno dziecięce, jak i dojrzałe podniebienia. Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu :) Polecam wszystkim truskawkowym smakoszom :)

  • 1/2 kg truskawek
  • 1/2 litra maślanki
  • cukier do smaku
Truskawki umyć, pozbawić szypułek i wrzucić do blendera. Zmiksować, dodać cukier jeśli jest taka potrzeba i powoli dolewać maślankę. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Podawać z kleksem śmietany. 

2 komentarze:

  1. Dla mnie zdecydowanie nieeee ;/
    Nie dość że chłodnik to jeszcze z truskawek (jestem silnie na nie uczulona)...
    ale propozycja wygląda bardzo kusząco i smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj to bardzo, bardzo współczuję. Szkoda, ale w tej sytuacji to nie polecam.

      Usuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger