Truskawkowa pianka w wersji niskowęglowodanowej
Poświąteczne pyszności polecam dzisiaj. Bez cukru, dobre dla wszystkich, szczególnie niskowęglowodanowców, insulinoopornych i tych, co na diecie keto. Pyszności - polecam.
- 300 ml gorącej wody
- 1 galaretka truskawkowa bez cukru
- 2 łyżeczki erytrytolu, lub więcej do smaku
- 100 g mascarpone
Galaretkę rozpuścić w wodzie i pozostawić do ostygnięcia. Ubijać około 10 minut. Po tym czasie dodać erytrytol i mascarpone, dalej ubijać kilka minut. Przełożyć do pucharków lub szklanek. Podawać z musem truskawkowym. Oczywiście możesz wybrać inne smaki galaretek.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)