Roladki ze schabu keto: Niskowęglowodanowy przepis na wykwintny obiad
Jeśli jesteś na diecie keto, dobrze wiesz, jak ważne jest unikanie węglowodanów. Roladki ze schabu to pyszna i satysfakcjonująca opcja obiadowa, która nie zrujnuje Twojej keto diety. Dziś podzielę się z Tobą przepisem na te pyszne roladki, które zachwycą Twoje podniebienie i zaspokoją głód.
Składniki:500 g schabu (plastry)
100 g szynki parmeńskiej
100 g sera mozzarella (starty)
1 papryka czerwona
100 g świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
200 ml bulionu wołowego
Włącz piekarnik na 180°C, a w tym czasie plastry schabu lekko rozbij tłuczkiem, aby były cieńsze - posyp solą i pieprzem. Na każdym plastrze połóż plaster szynki parmeńskiej. Dodaj starty ser mozzarella na szynkę, cienkie paski czerwonej papryki, kilka liści szpinaku i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Zwiń plastry schabu w roladki i zabezpiecz wykałaczkami. Na patelni rozgrzej smalec i obsmaż roladki na złoty kolor. Przełóż roladki do naczynia żaroodpornego, zalej bulionem wołowym. Piecz przez około 25-30 minut, aż mięso będzie miękkie i soczyste.
Roladki ze schabu w wersji niskowęglowodanowej to doskonały pomysł na wykwintny obiad. Ich przygotowanie jest proste, a efekt końcowy zachwyci zarówno Ciebie, jak i Twoich bliskich. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)