Sałatka z jarmużem, suszonymi pomidorami i jajkami przepiórczymi
Witajcie Kochani, na blogu ostatnio zrobiło się monotematycznie - dynia i dynia :) i choć mam jeszcze kilka fajnych przepisów, to dziś zdrowa, smaczna odmiana. Sałatka, którą Wam dziś prezentuję składa się z czterech składników, a smaków w niej odnajdziecie nieporównywalnie wiele - zapraszam :)
- jarmuż
- suszone pomidory
- dobra, ulubiona wędlina w kawałku - u mnie Sucha Krakowska
- kilka jajek przepiórczych
Jajka gotujemy 5 minut, zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na 3 minuty, odbieramy, przekrajamy na pół. Wędlinę kroimy w słupki. Jarmuż dzielimy na mniejsze części, grube, twarde łyka usuwamy nożem. Suszone pomidory kroimy w mniejsze kawałki.
Rozkładamy talerze. Na każdy kładziemy dowolną ilość wszystkiego. Pierwsza warstwa to jarmuż, na niego wędlina i suszone pomidory, skrapiamy oliwą z pomidorów, na wierzch jajka. Sałatka gotowa - można zapraszać do stołu :)
Super! :)
OdpowiedzUsuń