Zupa z mięsem mielonym
Bardzo smaczna i pożywna zupka to propozycja mojego Męża w sam raz na zimowy obiad. Przepis z kartki z kalendarza - to mojego Męża ulubione miejsce poszukiwań kulinarnych rozkoszy :) On testuje, my smakujemy, a później dzielimy się z Wami :) Zupa zaskoczyła nas bardzo wykwintnym smakiem i nasyciła w pełni :) Polecamy :)
- 400 g mięsa mielonego
- 1 cukinia
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 papryka żółta
- 1 papryka czerwona
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 mały koncentrat pomidorowy
- sól
- pieprz
- szczypta chili
Mięso podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka. dodajemy pokrojone papryki, zalewamy bulionem i gotujemy około 15 minut. Dodajemy kukurydzę i fasolę z zalewami i okrojoną cukinię. Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut. Na koniec dodajemy koncentrat, przyprawiamy solą, pieprzem i chili. Zagotowujemy i zupka gotowa.
pyszna! idealna przy mroźnej pogodzie!
OdpowiedzUsuń