Pancakes z musem truskawkowym i bananami
Pancakes to sposób na proste, smaczne i szybkie śniadanie. Są lekkie, puszyste, a zarazem sycące. Poza tym z dodatkami, prezentują się wyśmienicie. Można je jeść z cukrem pudrem, syropem klonowym, konfiturami, musami, owocami i bitą śmietaną. Uwielbiane przez dzieci, ale nie pogardzą nimi również dorośli.
- 2 szklanki pszennej mąki
- 1 płaska łyżeczka sody
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 płaska łyżeczka cukru
- 2 szklanki kefiru
- 1 jajko
Wszystkie suche składniki łączymy ze sobą, dodajemy kefir, jajko i łyżkę zimnej wody. Dokładnie mieszamy i smażymy na patelni bez tłuszczu z obu stron. Szklankę truskawek miksujemy z łyżeczką cukru, banana kroimy w plastry. Usmażone Pancakes układamy jeden na drugim, posypujemy cukrem pudrem, podajemy z musem truskawkowym i bananem.
Zrobiłam !! Pyszne :-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam! smakują mi ze wszystkim chyba ;))
OdpowiedzUsuń