Surówka z kiszonej kapusty z ananasem i pomarańczą
Szukacie prostego, smacznego dodatku do obiadu w postaci prostej i szybkiej surówki? Mam coś dla Was :) Słodko-kwaśna surówka z kiszonej kapusty, ananasa i pomarańczy z dodatkiem oliwy i cukru zapewne spełni Wasze oczekiwania. Serdecznie zapraszam i zachęcam do wypróbowania :)
- 400 g kiszonej kapusty
- 1 pomarańcza
- 3 plastry ananasa z puszki
- oliwa
- cukier
- sól, pieprz
Kiszoną kapustę odsączamy i drobno kroimy. Pomarańczę obieramy, kroimy w drobne kawałki. Plastry ananasa odsączamy i drobno kroimy. Owoce dodajemy do kapusty, dokładnie mieszamy. Dodajemy oliwę (ok.2 łyżek) doprawiamy cukrem, szczyptą soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy i schładzamy.
nie łączyłam kapusty koszonej z ananasem, wszystko więc przede mną ;)
OdpowiedzUsuń