Karkówka z pieczarkami i cebulą
Karkówka duszona z pieczarkami i cebulą to świetne rozwiązanie zarówno na powszedni, jak i świąteczny obiad. Jest bardzo smaczna, delikatna i rozpływająca w ustach. Zapewnia nam niesamowite i niezapomniane smakowe doznania, a jest bardzo prosta w przygotowaniu.
- 600 g karkówki pokrojonej w plastry
- 3 cebule pokrojone w piórka
- 8 pieczarek pokrojonych w plastry
- liść laurowy
- ziele angielskie
- majeranek
- olej
- sól
- pieprz
- mąka
Mięso lekko rozbijamy, oprószamy pieprzem i mąką. Na rozgrzanym oleju podsmażamy karkówkę z obu stron na złoty kolor. W garnku na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę i pieczarki, wsypujemy 3 łyżki mąki i podsmażamy przez chwilę. Dolewamy 1 litr wrzątku i wkładamy mięso. Dodajemy zioła i przyprawy i dusimy do miękkości.
Hello! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
OdpowiedzUsuńYour blog provided us useful information to work on. You
have done a outstanding job!