Kokosowe naleśniki z bitą śmietaną i brzoskwiniami
Niestety nie uznaję tzw. obiadów na słodko. Ryż z jabłkami, pierogi z owocami, naleśniki na słodko mogę zjeść ze smakiem na śniadanie, deser lub kolację. Właśnie dzisiaj mam dla Was takową, słodką, śniadaniowo-deserowo-kolacyjną propozycję - kokosowe naleśniki z bitą śmietaną i brzoskwiniami :) Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby się nimi raczyć na obiad :)
- 1 szklanka mąki ryżowej
- puszka mleka kokosowego
- 3 jajka
- 2 czubaty łyżki cukru pudru
- 3 łyżki wiórków kokosowych
Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 30 minut.
- śmietana 30 % ubita z 3 łyżkami cukru pudru i śmietan-fixem
- puszka brzoskwiń - odsączyć
- szklanka wody gazowanej
- olej do smażenia
Po tym czasie dolać do ciasta szklankę wody gazowanej i ponownie zmiksować. Smażyć naleśniki na odrobinie rozgrzanego oleju. Podawać z bitą śmietaną i brzoskwiniami.
Justynko, a ja lubie nalesniki na sniadanie, obiad i kolacje, ale w takiej wersji jeszcze nigdy nie jadlam, takze musze sprobowac, bo wygladaja apetycznie:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńNalesniki są dobre o każdej porze dnia :) A Twoje pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja na śniadanie. Bardzo apetycznie podane naleśniki :)
OdpowiedzUsuńmniam!!! jakie to apetyczne połączenie!!! :)
OdpowiedzUsuń