Brokułowa zupa-krem z fetą i migdałami
Małgorzata z Daylicooking zaprosiła mnie na cykliczną akcję "Błyskawiczne piątki" i bardzo za to zaproszenie dziękuję :) Oczywiście nie obiecuję, że pojawię się co piątek, ale postaram się :) Będziemy publikować wszystko co można wykonać szybko, łatwo i przyjemnie, żeby nie zmęczyć się przed sobotą. W związku z tym mam dla Was brokułową zupkę-krem przy której się nie napracujecie i do tego zjecie ze smakiem :)
- 1 duża łodyga brokułu
- 750 ml bulionu
- 1 łyżka soku z limonki
- sól, pieprz i cukier
- płatki migdałów
- ser feta
Z brokułów należy usunąć twarde łodygi i podzielić na mniejsze części. Następnie brokuły wrzucamy do bulionu i gotujemy przez 15 minut. Miksujemy, doprawiamy cukrem, sokiem z limonki, pieprzem i solą. Posypujemy płatkami migdałowymi i kostkami sera feta. Smacznego i wspaniałego, słonecznego weekendu Wam życzę :)
Już widzę jak te migdały chrupią, ja też czasem dorzucam migdały albo pestki dyni. Trochę je podprażam. :)Miłego weekendu :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie ;)
OdpowiedzUsuńhttp://frenzyblack.blogspot.com/
Z fetą jeszcze nie jadłam :)A bardzo lubię
OdpowiedzUsuńUwielbiam zupę brokułową. Na pewno niedługo wykorzystam twoje podpowiedzi podczas jej robienia. Pozdrawiam i zapraszam do mnie :asiaczajka.blogspot.com
OdpowiedzUsuń