Śledzie w curry z ogórkiem i cebulą
W piątek na śledzika zapraszam :) Dziś w zupełnie nowej odsłonie, przesmaczny :) Myślę, że zadowoli podniebienia śledziowych smakoszy :)
Przygotowujemy:
- 2 filety śledziowe typu matias
- 2 ogórki konserwowe
- średnia cebula
Śledzia moczymy pół godziny i kroimy w 1,5 cm paski. Skropić octem i odstawić na pół godziny. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ogórki kroimy w plasterki. W słoiku układamy warstwami: śledź, cebula, ogórek.
Zalewa:
Wszystkie składniki zalewy wymieszać ze sobą. Śledzie zalać zalewą. Słoik odstawić do lodówki przynajmniej na 24 godziny.
Ale narobiłaś smaku!!! :D
OdpowiedzUsuńpyszota :) bardzo lubię śledziki:) a przepisik jak najbardziej na czasie :)
OdpowiedzUsuńNawet nie wiesz jakiego narobiłaś mi apetytu. Śledzik wygląda fantastycznie/ Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńzostało coś dla mnie??
OdpowiedzUsuń