Dyniowa latte na mleku migdałowym: aromat jesieni
Jak na typową "jesieniarę" przystało, nie ma dla mnie tej pory roku bez dyniowej latte. To idealny napój na chłodne, jesienne dni. Aromatyczna, słodka i rozgrzewająca. Mój idealny sposób na chwilę relaksu po pracy. Dyniowa latte to aromat jesieni w Twojej filiżance. To połączenie kawy ze słodką dynią i aromatycznymi przyprawami.
- 1 espresso
- 150 ml mleka migdałowego
- 1 łyżka puree - przepis tutaj lub syropu z dyni
- szczypta cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta imbiru i kardamonu
Na dno szklanki włóż 1 łyżkę puree z dyni. Podgrzej mleko i spień je. Wlej do szklanki. Zaparz espresso, dodaj do niego przyprawy - wymieszaj i wlej delikatną stróżką do filiżanki. Posyp cynamonem.
Pyszności.
OdpowiedzUsuń