Wytrawne migdałowe placki z sosem pieczarkowym
Placki migdałowe z sosem pieczarkowym to pyszna propozycja na bezmięsny, niskowęglowodanowy obiad :) Podawane na ciepło. są smaczne i pożywne. Smak placków migdałowych jest delikatny, a sos pieczarkowy dodaje daniu wyrazistości i aromatu.
- 2 jajka
- 30 g śmietanki 30%
- 30 g mąki migdałowej
- szczypta soli i pieprzu
Wszystkie składniki należy połączyć ze sobą i usmażyć placki na maśle klarowanym lub oleju kokosowym nierafinowanym.
Sos:
- 400g pieczarek - oczyścić i pokroić
- 1/2 cebuli - pokroić
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1/3 szklanki śmietanki 30%
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki
Na patelni roztopić masło, zeszklić posiekaną cebulę, dodać przygotowane pieczarki. Dusić na wolnym ogniu około 10 minut. Po tym czasie wlej śmietankę i zagotuj całość, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem. Podaj z plackami migdałowymi. Posyp natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)