Muffiny z masłem orzechowym
Wiosna zagościła na naszej wsi i od razu żyć się chce :D Słonko świeci, ptaszki śpiewają, istny raj na ziemi :) Jak taka piękna pogoda z wiosennym wypadem w tle, to można pokusić się o coś bardziej kalorycznego i smacznego :) Dzisiaj polecam Wam muffiny z masłem orzechowym - wspaniałe, o niepowtarzalnym wyjątkowym smaku :)
Ciasto na muffiny przygotowujemy według przepisu - tutaj. Do papilotek wkładamy na dno łyżkę ciasta, na środek łyżeczkę masła orzechowego i przykrywamy łyżką ciasta - dzięki temu każda muffinka będzie miała orzechowe "serduszko" :)
Krem:
- 1 szklanka śmietany kremówki
- 50 g cukru pudru
- 150 g masa orzechowego
- 150 g miękkiego masła
Miękkie masło z masłem orzechowym ucieramy na puszystą masę, dodajemy do niej bitą śmietanę z cukrem pudrem. Wystudzone muffinki dekorujemy kremem orzechowym i wkładamy do lodówki.
Pięknie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń