Sos chrzanowy z burakiem
Pogoda nas rozpieszcza, grillowy czas nam się wydłuża dlatego mam dla Was propozycję bardzo smacznego sosu. Sos chrzanowo-buraczkowy sprawdzi się na zimno i na ciepło. Na zimno wspaniale smakuje do pieczonej wieprzowiny i wołowiny podawanych na zimno oraz do wędlin. Na ciepło świetnie komponuje się z pieczoną kiełbasą, szynką czy gotowaną wołowiną.
- 1 ugotowany burak
- ocet jabłkowy
- 150 g kremowego serka naturalnego
- 3 łyżki startego chrzanu
- cukier
- mielony kminek
- sól
Buraka należy zetrzeć na tarce o małych oczkach, skropić octem jabłkowym, dodać serek i chrzan, dokładnie wymieszać, doprawić kminkiem, solą i cukrem.
Hmm.. to może być wspaniały koktajl smaków! Muszę sobie zapisać w moim przepiśniku!
OdpowiedzUsuńFajne połączenie, już mi smakuje
OdpowiedzUsuń