Leśny mech - ciasto ze szpinakiem
Z tęsknoty za zielenią i w przeddzień Dnia Kobiet postanowiłam zrobić ciasto o którym dużo słyszałam, ale nigdy nie próbowałam :) Teraz już wiem, że będę często próbować - niebo w gębie :)
Przepis na tortownicę 25 cm.
Potrzebujemy:
Przepis na tortownicę 25 cm.
Potrzebujemy:
- 3 jajka
- 250 g cukru
- 1 1/3 szklanki oleju
- 1 szklanka mąki krupczatki
- 1 szklanka mąki tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 400 g mrożonego szpinaku
- 1 granat
2 łyżki cukru pudru 300 ml śmietany kremówki 2 Śmietan-fixy
Wyglądda rewelacyjnie!!
OdpowiedzUsuńi genialnie smakuje :)
UsuńMatko jakie to piekne. Wyczuwa sie smak szpinaku
OdpowiedzUsuńBardzo delikatnie, jest wilgotne, rozpływające się w ustach - rewelacja :)
UsuńJest pyszne, też już go robiłam. Jeśli będziesz miała okazję spróbuj zrobić wersję bez granatu i użyj jagód lub poziomek. Nadmiar owoców można śmiało wymieszać ze śmietaną :).
OdpowiedzUsuńdziękuję, skorzystam z porady "na bank" - uwielbiamy owoce :)
Usuńno i głodna jestem :)
OdpowiedzUsuńJakoś nigdy nie miałam odwagi spróbować, szpinak nie pasuje mi do ciasta. Ale też nigdy go nie próbowałam, może jednak warto skoro tak zachwalasz? Jedno jest pewne - wygląda fantastycznie!
OdpowiedzUsuńPrzesyłam uściski.
Łomatko! Piekne to ciasto! :D
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie! Spróbuję na pewno.
OdpowiedzUsuńCiasto bardzo widowiskowe. Widziałam je wiele razy w różnych wersjach ale ani nie robiłam ani nawet nie próbowałam. Za to u Ciebie wygląda obłędnie. Może się kiedyś odważę i skorzystam z zaufanego źródła - przepis zapisuję:))
OdpowiedzUsuńCiasto wyszło Ci SUPER
OdpowiedzUsuń