Pyszne a'la drożdżówki z wiśniami bez cukru, mąki i drożdży
Te drożdżówki to smak i wspomnienie dzieciństwa w zdrowszej i niskokalorycznej wersji. Dzięki wyższej zawartości białka, sprawdzą się także u osób na redukcji. Ich niewątpliwą zaletą jest fakt, że są bardzo łatwe i szybkie do przygotowania – zawsze wychodzą!
Ciasto:
- 3 jaja
- 125 g twarogu półtłustego
- 50 g mąki migdałowej
- 20 g mąki łubinowej
- 20 g mąki kokosowej
- 30 g erytrytolu w pudrze
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kruszonka:
- 30 g masła
- 20 g mąki kokosowej
- 20 g erytrytolu
Dodatkowo:
- wiśnie drylowane
Wszystkie składniki należy zagnieść mokrymi rękoma, podzielić na trzy części, zrobić kulki, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczyć je. Szklaneczką zrobić wgłębienia, do każdego włożyć po 6 wiśni, posypać kruszonką i piec w 180 stopniach przez 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)