Puszysty czekoladowy krem bez cukru
Polecam Wam do wypróbowania czekoladowy kremu bez dodatku cukru, który miał być jednocześnie puszysty i intensywnie czekoladowy w smaku. Krem jest gęsty i kremowy, ma aksamitną konsystencję.
Można stosować go do naleśników, gofrów, wafli, deserów, lodów. Można go również zajadać łyżeczką. Polecam :)
- 2 żółtka
- 2 łyżki erytrytolu w pudrze
- 100 g rozpuszczonej czekolady w kąpieli wodnej
- 200 g mascarpone
Żółtka ubić z erytrytolem. Nastepnie dodać pozostałe składniki i dokładnie zblendować. Mus przełożyć do pucharków lub miseczek. Udekorować bitą śmietaną, orzechami, migdałami lub podprażonymi migdałami.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)