Ogórki kiszone z czerwoną cebulą
Dodatki do obiadu są, o dziwo, bardzo ważne, ponieważ to one potęgują smakowe doznania i są taką przysłowiową kropką nad "i". Niestety czasami traktujemy je po "macoszemu", a bo "szybko-szybko", a nie wiem co, to "leć do spiżarki po musztardówy albo żylety". Nie żeby ogórki musztardowe, albo te z chilli były be, absolutnie są rewelacyjne, ale dziś mam dla Was genialnie pasujące do mięsnego obiadu - kiszone z czerwoną cebulką. Polecam szczególnie do gulaszu :)
- ogórki kiszone
- czerwona cebula
- pieprz mielony
- oliwa z oliwek
Ogórki kiszone kroimy w kostkę i odsączamy na sitku. Czerwona cebulę obieramy i kroimy drobno, mieszamy z ogórkami, skrapiamy oliwą i oprószamy pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)