Klopsy drobiowe z gotowanego mięsa
Witajcie Kochani. Mam dziś dla Was sposób na wykorzystanie gotowanego, drobiowego mięsa. Często gotuję na nim zupy, a nie zawsze mam chętnych do zjedzenia wyłowionego w nich mięsa. Klopsy z gotowanego mięsa drobiowego są bardzo delikatne, zachęcam i polecam :)
- 250 g gotowanego mięsa drobiowego zmielonego maszynką do mięsa
- 1 jajko
- 1 cebula
- po 1/2 łyżeczki tymianku, lubczyku, natki pietruszki
- 1 łyżka masła
- bułka tarta
- olej
- sól
- pieprz
Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle. Do zmielonego mięsa dodajemy zioła, jajko, 2 łyżki bułki tartej, cebulę, sól i pieprz. Dokładnie łączymy składniki, formujemy niewielkie klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Wyglądają zacnie :)
OdpowiedzUsuń