Sałatka gyros
Sałatka gyros jest wszem i wobec znana :) Każdy jednak dorzuca do niej nieco inne składniki, jedni układają warstwami, inni wszystkie składniki mieszają - jednak wszystkim tak samo wyśmienicie smakuje. To jedna z najbardziej ulubionych sałatek moich dzieci. Często obecna na naszym stole wspaniale uświetnia zarówno rodzinne imprezy, jak i zwykłe codzienne posiłki.
- podwójny filet z kurczaka
- czerwona cebula
- korniszony
- puszka kukurydzy
- czerwona papryka
- kapusta pekińska
- szczypiorek
- ketchup
- majonez
- przyprawa do gyrosa
- olej
Mięso kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą Gyros, wlewamy 2 łyżki oleju, dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie smażymy na piękny złoty kolor i studzimy. Pozostałe składniki kroimy. Układamy warstwami: mięso, cebula, smarujemy ketchupem, ogórki, kukurydza, smarujemy majonezem, papryka, pekinka, szczypior. Przed podaniem można wszystko wymieszać ze sobą.
Jedna z moich ulubionych�� u mnie też warstwowo występuje
OdpowiedzUsuńuwielbiam ją :D zawsze na jakieś uroczystości ją robie :D
OdpowiedzUsuńgrlfashion.blogspot.com
Uwielbiam ;) Nie dodaję tylko szczypiorku ;) Pierwszy raz go widzę u kogoś w gyrosie ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tę sałatkę a jak ładnie , kolorowo Ci wyszła :D
OdpowiedzUsuńJa do gyrosa duszę cebulę na oleju, który został ze smażenie kurczaka. :)
OdpowiedzUsuńKocham gyrosa, Twoja sałatka wygląda kusząco. Pozdrawiam ciepło Justynko
OdpowiedzUsuń