Tarta z czarną porzeczką i płatkami migdałowymi
Zresetowałam się, zrelaksowałam i wchodzę Kochani do gry :) Mimo iż zostało mi jeszcze wiele wolnych dni - urlop uważam za skończony :) Dziś na dobry początek szybko, smacznie i słodko :) Tarta z czarną porzeczką to moja propozycja na "Błyskawiczny piątek".
- 1 szklanka otrąb owsianych
- 1 szklanka mąki orkiszowej
- 100 g miękkiego masła
- szczypta soli
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- dżem z czarnej porzeczki
- 1 szklanka czarnej porzeczki
- płatki migdałowe
Z mąki, otrąb, soli, cukru i masła zagniatamy ciasto, wylepiamy nim formę do tarty wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy dżemem porzeczkowym. Na wierzch wysypujemy porzeczki i płatki migdałowe. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Zapraszam Was bardzo serdecznie do grupy i akcji "Błyskawiczne piątki".
Pyszna tarta, pieknie wygląda.Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i również pozdrawiam ;)
UsuńAle boska. Ciasto super. Składniki bardzo mi się podobają :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te składniki, taką tartę mogę jeść cały czas ;)
UsuńTaka tarta FIT! Wygląda przewspaniale!!
OdpowiedzUsuńSmakuje również - polecam ;)
UsuńWspaniała tarta kochana :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo Kochana ;)
Usuń