Bananowe muffiny orkiszowe z gorzką czekoladą
W związku z tym, że moja grupa krwi pozwala w diecie tylko na dwie mąki: orkiszową i ryżową, muszę radzić sobie z zachciankami na słodkości. Moja dzisiejsza propozycja to muffiny bardzo smaczne i zdrowe, zgodne z dietą dla grupy krwi B, ale oczywiście dla każdego :)
- 3 dojrzałe banany
- 100 g cukru
- 125 ml oleju
- 2 jajka
Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować z powyższymi składnikami.
W misce wymieszać ze sobą:
- 225 g mąki orkiszowej
- 1 łyżeczkę sody
- 3 łyżki kakao
Do miski wlać zmiksowane banany i delikatnie wymieszać łyżką do całkowitego połączenia składników. do muffinowych foremek włożyć papilotki i wlać ciasto do wysokości 2/3.
1/3 tabliczki gorzkiej czekolady siekamy i posypujemy nią muffiny. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Chyba spróbuję. Lubię wszystko co z bananami :)
OdpowiedzUsuńTo zupełnie tak jak ja, jestem pewna, że będą Ci smakować ;)
UsuńPycha *_*
OdpowiedzUsuńgrlfashion.blogspot.com
zapraszam:*
Dowodem na to jest opanowanie ich w błyskawicznym tempie :)
UsuńBardzo lubię mąkę orkiszową, ale słodkości jeszcze z nią nie robiłam, chyba skorzystam z tego przepisu :)
OdpowiedzUsuńMąka orkiszowa w słodkościach świetnie się sprawdza, zachęcam do wypróbowania :)
UsuńWspaniałe muffinki Justynko, na pewno skorzystam z przepisu :-)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę Małgosiu ;)
UsuńWszędzie widzę piękne, czekoladowe muffinki, a tu kolejne cudowności!
OdpowiedzUsuńW takim razie można stwierdzić, że czekoladowe muffinki są na topie ;)
UsuńWyglądają obłędnie !
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję - udały się ;)
UsuńCudowne muffinki :-) zjadłabym teraz do herbatki :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko i zapraszam ;)
UsuńPrzepis przygarniam, będziemy próbować. :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i życzę smacznego :)
UsuńWyglądają fantastycznie! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
Usuń