Niskowęglowodanowy jogurtowy sernik na zimno z malinami
Prościej się nie da :) minimum składników, minimum zaangażowania, maksimum doznań smakowych. Świetne rozwiązanie dla osób na diecie niskowęglowodanowej. W sam raz na upalne dni. Nie pogardzą nim Wasi goście - zapewniam :)
- 700 g jogurtu greckiego
- erytrytol do smaku
- 2 galaretki malinowe bez cukru
- opakowanie malin mrożonych
Jedną galaretkę rozpuścić w bardzo małej ilości wody, dokładnie wymieszać aby się rozpuściła. Jogurt grecki przełożyć do miski, dodać erytrytol w pudrze i wystudzoną galaretkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Przelewamy do tortownicy i umieszczamy w lodówce do stężenia. Do garnka wsypujemy maliny mrożone, dodajemy erytrytol i zagotowujemy, dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Przestudzoną przekładamy na jogurtową masę, wkładamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)