Kruche maślane ciasteczka cappuccino
Co roku na Święta piekę przeróżne ciasteczka i zapełniam nimi wszystkie metalowe puszki. Kilka dni po świątecznym obżarstwie, kiedy zachciewa się znów czegoś słodkiego - są jak lekarstwo :) Polecam - smakowite, maślane i kruche :)
- 175 g miękkiego masła
- 150 g cukru
- 500 g mąki
- 1 łyżka cappuccino
- 2 jajka i 1 żółtko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki mleka
- szczypta soli
Składniki na ciasto zmiksować na gładką masę, wyrabia podsypując mąką. Zawinąć w spożywczą folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkować na 4-5 mm, wykrajać, stemplować i piec w 180 stopniach przez około 10 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)