Kruche ciasteczka z kaszką kukurydzianą i chia
Macie ochotę na coś smakowitego i kruchego do kawy, co łatwo i szybko się robi. Te ciasteczka Was zadowoloną. Wiem, co piszę, ponieważ przetestowałam na tych, którzy za słodkim do kawy nie przepadają :)
- 150 g margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- skórka starta z 1 cytryny
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1i 3/4 szklanki mąki
- 1/2 szklanki kaszki kukurydzianej
- 2 żółtka
- 1 łyżka nasion chia
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy skórkę i sok z cytryny, cały czas ucierając. Następnie dodajemy żółtka, a na koniec stopniowo mąkę z nasionami chia. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni, blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy małe kulki, które delikatnie spłaszczamy. Pieczemy około 15 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)