Sałatka fasolowa z tuńczykiem
Sałatka fasolowa z tuńczykiem to moja propozycja na "Błyskawiczne piątki". Postna, smaczna i błyskawiczna w przygotowaniu będzie wspaniałą propozycją na niebanalne śniadanie lub kolację. Można przygotować ją również na rodzinne imprezy i zadowolić podniebienia zaproszonych gości :)
- 2 puszki fasoli
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- 2 czerwone cebule
- 100 g pomidorków koktajlowych
- świeży ogórek
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Fasolę osączamy, ogórka i cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Jedną puszkę tuńczyka osączyć z oleju, dodać do fasoli wraz z tuńczykiem w oleju, cebulą, ogórkiem i pomidorkami przekrojonymi na pół. Dodać musztardę i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Mniam jak pysznie :-)
OdpowiedzUsuńLubię tuńczyka, z chęcią skorzystam z przepisu
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł Justynko, wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńNa kazda salatke sie skusze, a ta pysznie sie zapowiada ☺
OdpowiedzUsuń