Babeczki czekoladowe
Babeczki czekoladowe to najlepszy słodki ratunek przed jesienną szarugą, a z nią powoli dopadającą nas chandrą :) Wszyscy, którym jesień daje się we znaki powinni po nie szybciutko sięgnąć :) Zrobienie ich nie wymaga kulinarnych umiejętności, ani wielkiego nakładu naszego, tak cennego czasu, za to znikają błyskawicznie :)
- 150 g masła
- 85 g gorzkiej czekolady
- 160 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 jaj
- 160 g cukru
- szczypta soli
- polewa czekoladowa
W gorącej kąpieli roztopić czekoladę z masłem. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Jaja ubić z cukrem ze szczyptą soli, połączyć z mąką i stopioną czekoladą. Napełnić ciastem muffinkowe foremki. Piec 20 minut w 175 stopniach, ostudzone udekorować roztopioną czekoladą.
Ależ one muszą być mięciutkie. Tyle jajek daje fajną strukturę :)
OdpowiedzUsuńOj tak pulchniutkie jak żadne :)
Usuń