Mielone z pieczarkami

  Mielone z pieczarkami to moja propozycja na dzisiejszy obiad :) W naszej rodzinie mielone występują dość często, ponieważ każdy z nas darzy je wyjątkową sympatią :) Domowe kotlety mielone są sycące, łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Polecam ich pieczarkową wersję.


  • 500 g mięsa mielonego z łopatki
  • 350 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 bułki kajzerki czerstwe
  • sól 
  • pieprz
  • majeranek
  • olej
Cebulę pokroić drobno, pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, bułki zamoczyć w wodzie, czosnek przecisnąć przez praskę. Na odrobinie oleju podsmażamy cebulę, dodajemy do niej pieczarki - studzimy. Do mielonego mięsa dodajemy cebulę z pieczarkami, czosnek, odciśniętą bułkę, sól, pieprz i majeranek. Mięso wyrobić na gładką masę, uformować klopsiki i usmażyć na oleju.

2 komentarze:

  1. Mniam! Uwielbiam taką wersję mielonych!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię i nawet ostatnio też robiłam. :)

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger