Kakaowe kokosanki
Kokosanki to nasze ulubione ciasteczka. Jak tylko zostają nam białka, pieczemy kokosanki, zawsze jednak te tradycyjne. Tym razem chciałam jednak poeksperymentować. Zamarzyły mi się kakaowe, a najśmieszniejsze jest to, że nie ruszyłam ani jednego i to tylko dlatego, że błyskawicznie zniknęły.
Potrzebujemy:
- 3 surowe białka
- 250 g cukru pudru
- 250 g kokosowych wiórków
- 2 łyżki kakao
- łyżka soku z cytryny
Ubić białka z cukrem na sztywną pianę. Dodać wiórki, kakao i sok z cytryny dokładnie mieszając. Blachę
wyłożyć papierem do pieczenia, łyżeczką nakładać małe kulki, uformować
ciasteczka, piec kilka minut do zarumienienia, w nagrzanym piekarniku do
160 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)