Migdałowe, mocno kakaowe ciasteczka
Ciasteczka w wersji keto, bez cukru i bez mąki, to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych ciastek. Oto najprostszy przepis na te niskowęglowodanowe smakołyki. Prościej chyba się nie da :)
- 140 g mąki migdałowej
- 3/4 szklanki kakao
- 5 łyżeczek erytrytolu
- jajko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Masło orzechowe: Dodaj łyżkę masła orzechowego do ciasta, aby uzyskać głębszy smak i kremową konsystencję.
Cynamon: Posyp ciasteczka cynamonem przed pieczeniem, aby dodać ciepły aromat.
Kokos: Wymieszaj starty kokos z ciasteczkami lub posyp je na wierzchu przed pieczeniem.
Orzechy: Dodaj posiekane orzechy włoskie, migdały lub orzechy nerkowca do ciasta dla chrupiącej tekstury.
Ekstrakt waniliowy: Kilka kropel ekstraktu waniliowego doda słodkiego smaku.
Do malaksera wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy, formujemy ciasteczka i pieczemy około 15 min w 175 stopniach.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)