Leczo z cukinii wersja Keto
Leczo w wersji keto, nie różni się od tradycyjnego, choć jest to danie do którego każdy indywidualnie wkłada co mu pasuje. Ja lubię je za to, że jest sycące i aromatyczne, idealne zarówno na obiad jak i na kolację. Ma wyrazisty smak pomidorów i warzyw, a dzięki kiełbasie i boczku jest też bardzo smaczne. Leczo w wersji keto to pyszne i zdrowe danie, które jest idealne dla osób, które stosują dietę ketogenną.
Składniki:
- 500
g cukinii
- 200
g kiełbasy
- 200
g boczku
- 2
cebule
- 3
ząbki czosnku
- 2
papryki czerwone
- 2
papryki żółte
- 2
papryki zielone
- Masło
klarowane
- 40 g
passaty pomidorowej
- Sól,
pieprz, chili, oregano
Przygotowanie:
- Warzywa
pokroić w kostkę.
- Na
rozgrzanym maśle zeszklić cebulę.
- Dodać
kiełbasę i boczek i smażyć, aż się zrumienią.
- Dodać
warzywa i smażyć przez kilka minut.
- Dodać
passatę pomidorową i doprawić solą, pieprzem, chili i oregano do smaku.
- Dusić
pod przykryciem przez około 30 minut, aż warzywa zmiękną.
Można też dodać do niego odrobinę śmietany lub jogurtu naturalnego, aby uzyskać bardziej kremową konsystencję.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)