Leczo z cukinii wersja Keto

Leczo w wersji keto, nie różni się od tradycyjnego, choć jest to danie do którego każdy indywidualnie wkłada co mu pasuje. Ja lubię je za to, że jest sycące i aromatyczne, idealne zarówno na obiad jak i na kolację. Ma wyrazisty smak pomidorów i warzyw, a dzięki kiełbasie i boczku jest też bardzo smaczne. Leczo w wersji keto to pyszne i zdrowe danie, które jest idealne dla osób, które stosują dietę ketogenną.


Składniki:

  • 500 g cukinii
  • 200 g kiełbasy
  • 200 g boczku
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 2 papryki zielone
  • Masło klarowane
  • 40 g passaty pomidorowej
  • Sól, pieprz, chili, oregano

Przygotowanie:

  1. Warzywa pokroić w kostkę.
  2. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę.
  3. Dodać kiełbasę i boczek i smażyć, aż się zrumienią.
  4. Dodać warzywa i smażyć przez kilka minut.
  5. Dodać passatę pomidorową i doprawić solą, pieprzem, chili i oregano do smaku.
  6. Dusić pod przykryciem przez około 30 minut, aż warzywa zmiękną.

Można też dodać do niego odrobinę śmietany lub jogurtu naturalnego, aby uzyskać bardziej kremową konsystencję.

Komentarze

Etykiety

akcja błyskawiczny piątek Alkohole ananas babeczki Babka Babka gotowana baleron banan barszcz batoniki bazylia bez pieczenia beza bezy biały barszcz bigos bigos ze słodkiej kapusty biszkopt biszkopty bita śmietana blok boczek botwinka Boże Narodzenie brokuły brzoskwinie budyniowy krem budyń bułki buraki bzu cannelloni cappuccino cebula chilli chipsy chleb Chłodniki chrzan Ciasteczka Ciasto ciasto francuskie ciasto naleśnikowe cukinia curry cynamon cytryna czarna porzeczka czarny bez czekolada czosnek danie obiadowe deser Dietetycznie do kawy do mięsa domowa przyprawa piernikowa domowa szynka domowa wędlina domowe musli domowe pieczywo domowej roboty Domowy ketchup domowy kisiel drożdże drożdżówka duszone dynia dżem fasola feta FIT Flaki granat granola gruszki grzyby suszone imbir jabłka Jajka jarmuż jednogarnkowe jogurt kajmak kajzerki kakao kakaowe kalafior kapary kapusta Kapusta modra kardamon karkówka karp kasza jaglana kawa kefir Keto kiełbasa ze słoika Kiszonki kiwi kluseczki kokos koktajl koktajlowe konfitura koperek kremówka Kruche kruszonka Kurczak kuskus kwiat czarnego bzu legumina lody łosoś Majonez Makaron maliny marchew marmolada Marynata masa serowa mascarpone masło orzechowe maślanka Mazurek mąka kukurydziana mąka orkiszowa mielone Mięsne mięta migdały miód młoda kapusta mogdały morele mozzarella Mrożonki Muffinki na grilla na kanapkę na kruchym spodzie Na słodko Na śniadanie na zakwasie na zimno na żeberkach naleśniki Nalewki Napoje nasiona chia nutella Obiad ogórki omlet orzechy otręby pszenne owsiane pancakes papryczka parmezan pasta jajeczna pasztet pączki pestki dyni pęczak pieczarki pieczone jabłko pieczone ziemniaki pieczywo pierniczki Piernik Pierogi pierś z indyka pierś z kurczaka pietruszka Pizza Placek Placki placuszki pomarańcze pomidorówka por porzeczki potrawy wigilijne przekąska Przepisy kulinarne Przetwory rabarbar rodzynki rogaliki Ryby ryż salami Sałatki schab seler ser serek sernik sezam skórka pomarańczowa skrzydełka Smalec soczewica solone orzeszki sorbet sos Sosy Surówka suszone pomidory suszony chrzan Sylwester syrop szaszłyki szparagi szpinak śledzie śliwki śliwki kalifornijskie Śniadanie/kolacja Świąteczne przygotowania z Sunflower Tarty Torty truskawki tuńczyk twaróg udka w kokilkach w occie w oleju Warzywa wątróbka Wielkanoc wino wiśnie Wuzetka z bakaliami z białek z lawendą z makaronem z makiem Z mąki Z olejem z owocami z piekarnika z szynkowara z warzywami zakwas zalewa octowa zapiekanka zielony szejk ziemniaki ziołowe Zrazy zupa-krem Zupy żeberka żurawina żurek