Pyszne jogurtowo-truskawkowe lodowe "ketopraliny" w czekoladzie
Pyszności na upały, bez cukru, z trzech naturalnych składników. Bardzo proste i szybkie przygotowanie, trzeba tylko poczekać aż się zamrożą.
- 250g truskawek
- 1 mały jogurt grecki
- czekolada deserowa 85%
Truskawki obierz z szypułek, umyj i osusz. Następnie pokrój w drobną kostkę. Pokrojone truskawki wymieszaj z jogurtem, jeśli są według Ciebie mało słodkie dodaj erytrytol. Rozłóż na blaszce papier do pieczenia i nałóż łyżką "kupki" wielkości ciasteczek Jeżyków, włóż do zamrażalki na kilka godzin. Po zamrożeniu zanurz w roztopionej czekoladzie i delektuj się pysznymi "ketopralinami". Przechowuj w zamrażalce.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)