Migdałowe KETO placuszki
Witajcie. Obiecałam podać przepis na wykorzystanie zmielonych migdałów pozostałych po Domowym mleku migdałowym. Oczywiście jeśli nie robicie mleka, możecie zmielić 100 g migdałów blanszowanych lub płatków. Dzisiaj przepis placuszków na słodko, które lubię z owocami. To bardzo prosty i szybki sposób na śniadanie, porcja dla jednej osoby.
Potrzebujemy:
- 100 g migdałów
- 1 jajko
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- słodzidło do smaku
- 1 płaska łyżki babki jajowatej
Wszystkie składniki trzeba wymieszać dokładnie na jednolitą masę i zostawić na 10 minut aby ciasto zgęstniało. Po tym czasie rozgrzać na patelni czubatą łyżkę oleju kokosowego. Wykładać łyżką w miarę cienkie placuszki, smażyć z obu stron. Podałam z jogurtem greckim i rozgniecionymi malinami. Pychotka - polecam.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)