Łopatka w kukurydzy i fasoli
Łopatka w kukurydzy i fasoli to danie obiadowe na które Was bardzo serdecznie zapraszam. Danie na dziś, jutro, albo inny jesienno-zimowy dzień. Obiad jednogarnkowy - czyli taki jak lubię :) niewiele roboty, a efekt bardzo zadawalający :) Rozgrzewający i sycący...
- 500 g łopatki
- 2 łyżki mąki
- olej
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 3 cebule
- sól, pieprz, papryka, chili
- 2 łyżki koncentratu
- 2 łyżki ketchupu pikantnego
Mięso kroimy w kostkę, posypujemy mąką i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Na patelni po mięsie smażymy cebulę pokrojoną w piórka. Przykładamy do garnka z mięsem, dodajemy osączone puszki kukurydzy i fasoli. Dusimy pod przykryciem do miękkości, w razie potrzeby podlewamy wodą. Po tym czasie dodajemy ketchup, koncentrat i doprawiamy do smaku solą pieprzem, papryką i chili.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)