Faszerowane pieczarki
Witajcie
w ten mroźny wieczór. Dziś na obiad były pieczarki faszerowane
mięsem mielonym. Mam takiego dobrego szwagra, ze zawsze podrzuca mi
jakieś nadprogramowe warzywa ;) Dostałam wielką reklamówę
pieczarek i to ogromniastych. Część zamroziłam do pizzy a kilka
dorodnych wybrałam do faszerowania. Wycięłam nóżki i oprószyłam
solą i pieprzem. Mięsem mielonym z jajkiem i bułką tartą,
doprawionym solą i pieprzem wypełniłam pieczarki.
Każdą
pieczarkę panierowałam w jajku i bułce tartej.
Smażyłam na rozgrzanym oleju około
10 minut.
Pieczarki spożytkowane i w mig spałaszowane :) Polecam :)
Artykuł dostępny również na Przepis na Kobietę
Artykuł dostępny również na Przepis na Kobietę
tak faszerowanych pieczarek nie jadłam :) ale muszą być pyszne - bez wątpienia :)
OdpowiedzUsuńMałgosiu są świetne, polecam :) nie zawiedziesz się :)
UsuńO tak, faszerowane pieczarki są znakomite. Ja przesmażam nóżki z cebulą i takie dodaję do mięsa. Wtedy już bułka nie jest potrzebna a sam farsz zyskuje na smaku.
OdpowiedzUsuńNastępnym razem spróbuje Elu :)
Usuńluubię :) :)
OdpowiedzUsuńJa też :)
UsuńKażda Pani Domu ma swoje kulinarne ciekawostki. Ja też lubię robić faszerowane pieczarki, tylko piekę w piekarniku. Buziak.
OdpowiedzUsuńA to Aniu też świetny sposób, muszę wypróbować, pieczone lepsze - mniej tłuszczu :)
Usuńapetycznie wyglądają...uwielbiam takie dania
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko
Dziękuję Bożenko za odwiedziny :) Pozdrawiam serdecznie :)
UsuńCzęsto robię pieczarki nadziewane. Są przesmaczne a Twoje wyglądają super.
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :) rzeczywiście były przesmaczne :)
OdpowiedzUsuń