Kapuśniak dietetyczny :)
Znów kapuśniak, ale tym razem ze słodkiej kapusty. Potraktowałam go wyjątkowo dietetycznie. Kilogramy powoli mnie opuszczają, więc nie mogę tego zaprzepaścić :)
Ugotowałam wywar warzywny: woda z dwoma kroplami oliwy, 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, cebula, dwa ząbki czosnku - z przyprawami: liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, sól. Gdy warzywa były miękkie wyjęłam je, a do wywaru wrzuciłam pokrojone w kostkę ziemniaki (4 sztuki) i poszatkowaną kapustę (małą główeczkę). Gotowałam około 30 minut, pod koniec dodałam pokrojone warzywa z wywaru. Dodałam dwie łyżki koncentratu pomidorowego i majeranek - przyprawiłam do smaku.
Ugotowałam wywar warzywny: woda z dwoma kroplami oliwy, 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, cebula, dwa ząbki czosnku - z przyprawami: liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, sól. Gdy warzywa były miękkie wyjęłam je, a do wywaru wrzuciłam pokrojone w kostkę ziemniaki (4 sztuki) i poszatkowaną kapustę (małą główeczkę). Gotowałam około 30 minut, pod koniec dodałam pokrojone warzywa z wywaru. Dodałam dwie łyżki koncentratu pomidorowego i majeranek - przyprawiłam do smaku.
Mniam, wreszcie coś dla mnie ;))) Pyyycha!
OdpowiedzUsuń